Realigro.nl is de eerste wereldwijde vastgoedzoekmachine waarmee u advertenties van te koop staande panden kunt zoeken in Cuba

Onroerend goed te koop in Cuba

Cuba is een eilandstaat van het Caribisch gebied onder het communistische regime met witte stranden en tabaksvelden, waarvan de rol belangrijk is bij de productie van de legendarische sigaren van het land. De hoofdstad, Havana, wordt gekenmerkt door pastelkleurige huizen, auto's uit de jaren vijftig en Spaanse koloniale architectuur in Oud Havana, het historische centrum van de 16e eeuw. De Republiek Cuba is een archipel van de Caraïben, gelegen tussen de Caribische Zee, de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. In het noorden liggen de Verenigde Staten en de Bahama's, in het westen van Mexico, in het zuiden de Kaaimaneilanden en Jamaica, en in het zuidoosten van Haïti.

In elk geval hebben we het over een staat waar de communistische regering, die al meer dan 50 jaar in de regering zit, nog steeds op een vrij wijdverspreid niveau de economie onder controle heeft, ondanks de recente openingen waarvan echter wordt verwacht dat ze gevolgen zullen hebben op ieders leven de dagen in een vrij langzaam tempo.
Tot het begin van de jaren 90 was het onmogelijk om een ​​onroerend goed te koop te kopen in Cuba voor degenen die geen ingezetene en / of Cubaanse burger waren geweest.

Dingen zijn veranderd, zelfs als het niet op de radicale manier was die we konden verwachten, vooral na onder leiding van Raul Castro, lijkt het land voorbestemd om het sluitingsbeleid te verlaten ten aanzien van buitenlandse investeringen die het van de revolutie tot het heden hadden gekenmerkt.

Het kopen van een woning te koop in Cuba en nog steeds in Cuba wonen, is niet eenvoudig en het is nog steeds een operatie die aan zeer speciale beperkingen onderworpen is.

Of je nu onroerend goed wilt kopen in Cuba, op het eiland wilt wonen of een investering wilt doen, het is goed dat je alles weet wat we in het volgende artikel te zien krijgen.

Miramar en Siboney zijn de twee wijken die in de jaren '90 werden gebouwd in de hoofdstad, Havana, om buitenlanders toe te staan ​​hun eigendom te kopen.
Het is een gebied waar bijna alle ambassades van de wereld vertegenwoordigd zijn in Cuba en waar ook het grote deel van het diplomatieke personeel verblijft.

Om de foto compleet te maken, vinden we ook een buitenlandse ondernemer die een huis in een van deze twee buurten bezit.

Dit zijn twee buurten waar buitenlanders een onroerend goed te koop kunnen kopen in Cuba, omdat het gebieden zijn waarvoor speciale wetgeving geldt.

Het probleem is dat degenen die een huis in deze twee buurten willen kopen, contact moeten opnemen met een buitenlander die de koninklijke rechten bezit en het koopt, aangezien het nog niet mogelijk is voor buitenlanders om huizen of andere gebouwen uit de Cubanen te kopen. .
De veroorzaakte schaarste heeft tot opwaartse prijzen aangezet, en voor een heel gewoon appartement geeft u cijfers uit vanaf ongeveer 150.000 euro, de prijzen zijn absoluut uit de markt op het Cubaanse eiland.

In de eerder genoemde districten hebben Miramar en Siboney de gebouwen verlaten, met de gebruikelijke uitzondering die buitenlanders toestaat om een ​​onroerend goed te koop te kopen in Cuba zonder enig probleem.

Dit zijn zeker verleidelijke mogelijkheden, aangezien het appartementen zijn in nieuwe appartementen gebouwd met goede kwaliteitsnormen, die ook gemeenschappelijke ruimtes zoals zwembaden, sauna's en sporthallen garanderen, en die ook waakzaamheid hebben bij de ingang, die in een land met een belangrijk misdaadcijfers zijn altijd een pluspunt waarmee zeker rekening moet worden gehouden.

Het moet ook worden beschouwd als het feit dat de twee buurten erg stedelijk zijn, waar de Cubaanse geest weinig is en waar je een leven leidt dat sterk lijkt op dat wat zou plaatsvinden in een plaats in het zuiden van Spanje.

Het is echter een land waar de armoede hele wijken blijft bedreigen, zowel voor toeristen als voor inwoners.

Het is altijd beter om rekening te houden met de beschreven situatie en een barrio te kiezen (de zogeheten Cubaans-Spaanse buurten worden genoemd) die toereikend is voor de veiligheid van u en uw gezin als u hebt besloten een onroerend goed te kopen in Cuba.

  •  
    Verhuizen naar Cuba: de complete gids

    Geef het toe: u hebt zelfs gedroomd voor een moment om alles op te geven en naar een droomplek te verhuizen. Hoe vaak ben je niet extatisch geweest voor een billboard met een prachtig Caribisch strand? De zon 365 dagen per jaar, het perfecte klimaat voor liefhebbers van de zomer, ongerepte en kleurr ...

Kaart, prijsontwikkeling en statistieken

Related panden

Cod. 43601

Verkoop 2 Slaapkamers, Cuba, La Habana, Centro Habana, Aguila 4 y Malecon

83,000.00EUR
Verkoop
2 Slaapkamers

50 m²
Malecon, geherstructureerd appartement op de 6e verdieping met lift. 2 slaapkamers met uitzicht op zee, 1 badkamer, woon-/eetkamer, keuken. 220V, verw...
Huis/Rancho in Playa/ Miraman op 700m Rancho Palco Restaurant of La Finca Restaurant. De boerderij (eigendom) heeft een oppervlakte van 2180 vierkante...
Prachtig gerenoveerd huis in het historische centrum van Cienfuegos Nieuw gerenoveerde (2023) woning van circa 160 m2 in het hart van Cienfuegos (C...
Cod. 43076

Verkoop Huis, Cuba, La Habana, Miramar, Miramar

459,474.36EUR
Verkoop
Huis

145 m²
Huis te koop in Miramar, woonwijk vlakbij verschillende ambassades, winkels, restaurants, transport, op slechts 300 meter van de kust. Water en gas 24...
Klaar voor de bouw, ik verkoop een huis met een portaal voorbereid voor een stortbak, een woonkamer, een keuken-eetkamer, een zijgang met een ommuring...
Cod. 42630

Verkoop Huis, Cuba, Camagüey, camaguey, Casa grande en la Vigia

30,000.00EUR
Verkoop
Huis

200 m²
Huis in koloniale stijl te koop in Camagüey, hydraulische vloer en hoge steun. 3 grote kamers, grote woonkamer met de mogelijkheid om er een garage va...
Appartement met twee kamers, woonkamer, eetkamer, keuken en badkamer. Het heeft elektriciteit 110-220 volt. Watermotor en twee tanks op het dak, g...
Casa Particular (bed and breakfast) te koop in Santiago de Cuba, in de woonwijk Sueño, 1 km van het stadscentrum, vlakbij de hotels Santiago en Las Am...
Cod. 42383

Verkoop Andere (Residentieel), Cuba, La Habana, Vedado, 17 e/L y M

300,000.00EUR
Verkoop
Andere (Residentieel)

428 m²
Dicht bij de meest centrale plekken in de stad
Cod. 42301

Verkoop 4 Slaapkamers, Cuba, La Habana, Guanabacoa, Playa santa maria del mar

190,000.00EUR
Verkoop
4 Slaapkamers

150 m²
Casa Cuba condominium Vista Mar- Havana in Playa de l'Este, 900 meter van het mooiste strand van Havana. 3 km van Guanabo en 12 km van Havana Center. ...
1 / 16
Kaart, prijsontwikkeling en statistieken
 
 
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Voorkeuren

    Stel uw voorkeuren in zoals taal, munteenheid en vierkante meters of square feet, voor een beter resultaat op de Realigro website.

    Stel nu Dit bericht niet meer tonen
BB