Realigro.nl is de eerste wereldwijde vastgoedzoekmachine waarmee u advertenties van te koop staande panden kunt zoeken in Cuba

Onroerend goed te koop in Cuba

Cuba is een eilandstaat van het Caribisch gebied onder het communistische regime met witte stranden en tabaksvelden, waarvan de rol belangrijk is bij de productie van de legendarische sigaren van het land. De hoofdstad, Havana, wordt gekenmerkt door pastelkleurige huizen, auto's uit de jaren vijftig en Spaanse koloniale architectuur in Oud Havana, het historische centrum van de 16e eeuw. De Republiek Cuba is een archipel van de Caraïben, gelegen tussen de Caribische Zee, de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. In het noorden liggen de Verenigde Staten en de Bahama's, in het westen van Mexico, in het zuiden de Kaaimaneilanden en Jamaica, en in het zuidoosten van Haïti.

In elk geval hebben we het over een staat waar de communistische regering, die al meer dan 50 jaar in de regering zit, nog steeds op een vrij wijdverspreid niveau de economie onder controle heeft, ondanks de recente openingen waarvan echter wordt verwacht dat ze gevolgen zullen hebben op ieders leven de dagen in een vrij langzaam tempo.
Tot het begin van de jaren 90 was het onmogelijk om een ​​onroerend goed te koop te kopen in Cuba voor degenen die geen ingezetene en / of Cubaanse burger waren geweest.

Dingen zijn veranderd, zelfs als het niet op de radicale manier was die we konden verwachten, vooral na onder leiding van Raul Castro, lijkt het land voorbestemd om het sluitingsbeleid te verlaten ten aanzien van buitenlandse investeringen die het van de revolutie tot het heden hadden gekenmerkt.

Het kopen van een woning te koop in Cuba en nog steeds in Cuba wonen, is niet eenvoudig en het is nog steeds een operatie die aan zeer speciale beperkingen onderworpen is.

Of je nu onroerend goed wilt kopen in Cuba, op het eiland wilt wonen of een investering wilt doen, het is goed dat je alles weet wat we in het volgende artikel te zien krijgen.

Miramar en Siboney zijn de twee wijken die in de jaren '90 werden gebouwd in de hoofdstad, Havana, om buitenlanders toe te staan ​​hun eigendom te kopen.
Het is een gebied waar bijna alle ambassades van de wereld vertegenwoordigd zijn in Cuba en waar ook het grote deel van het diplomatieke personeel verblijft.

Om de foto compleet te maken, vinden we ook een buitenlandse ondernemer die een huis in een van deze twee buurten bezit.

Dit zijn twee buurten waar buitenlanders een onroerend goed te koop kunnen kopen in Cuba, omdat het gebieden zijn waarvoor speciale wetgeving geldt.

Het probleem is dat degenen die een huis in deze twee buurten willen kopen, contact moeten opnemen met een buitenlander die de koninklijke rechten bezit en het koopt, aangezien het nog niet mogelijk is voor buitenlanders om huizen of andere gebouwen uit de Cubanen te kopen. .
De veroorzaakte schaarste heeft tot opwaartse prijzen aangezet, en voor een heel gewoon appartement geeft u cijfers uit vanaf ongeveer 150.000 euro, de prijzen zijn absoluut uit de markt op het Cubaanse eiland.

In de eerder genoemde districten hebben Miramar en Siboney de gebouwen verlaten, met de gebruikelijke uitzondering die buitenlanders toestaat om een ​​onroerend goed te koop te kopen in Cuba zonder enig probleem.

Dit zijn zeker verleidelijke mogelijkheden, aangezien het appartementen zijn in nieuwe appartementen gebouwd met goede kwaliteitsnormen, die ook gemeenschappelijke ruimtes zoals zwembaden, sauna's en sporthallen garanderen, en die ook waakzaamheid hebben bij de ingang, die in een land met een belangrijk misdaadcijfers zijn altijd een pluspunt waarmee zeker rekening moet worden gehouden.

Het moet ook worden beschouwd als het feit dat de twee buurten erg stedelijk zijn, waar de Cubaanse geest weinig is en waar je een leven leidt dat sterk lijkt op dat wat zou plaatsvinden in een plaats in het zuiden van Spanje.

Het is echter een land waar de armoede hele wijken blijft bedreigen, zowel voor toeristen als voor inwoners.

Het is altijd beter om rekening te houden met de beschreven situatie en een barrio te kiezen (de zogeheten Cubaans-Spaanse buurten worden genoemd) die toereikend is voor de veiligheid van u en uw gezin als u hebt besloten een onroerend goed te kopen in Cuba.

Kaart, prijsontwikkeling en statistieken

Related panden

Het is een accommodatie in het centrum van de stad Holguin. Zeer ruim en ideaal om te wonen in ruime en comfortabele ruimtes.
Ik verkoop eigendom van 2 verdiepingen met 5 kamers, 3 badkamers, 6 terrassen, garage, onafhankelijke ingangen naar beide verdiepingen, ranchon voor r...
Cod. 37320

Verkoop Huis, Cuba, Matanzas, AGRAMONTE, AGRAMONTE

18,866.27EUR
Verkoop
Huis

130 m²
Ik verkoop een huis in Agramonte, Matanzas dat is ontworpen door een architect. Het heeft een zijtuin, een garage, een grote ommuurde binnenplaats me...
Groot huisbord, 4 onafhankelijke kamers, zijgang, keuken, portaalrooster, kamer, 1 badkamer, binnenplaats met toegang tot het dak, het is gratis, buit...
Cod. 36714

Verkoop 3 Slaapkamers, Cuba, La Habana, Playa, Ave 31

75,000.00EUR
Verkoop
3 Slaapkamers

150 m²
Ik ruil 1x1, 2x1, 3x1 of ik verkoop om te kopen. Ik hoor voorstellen en ik keer terug naar afhankelijkheid. ================================ Ik bied...
Cod. 36518

Verkoop 5+ slaapkamers, Cuba, La Habana, La Havana, CALLE MAXIMO GOMEZ 459

120,000.00EUR
Verkoop
5+ slaapkamers

100 m²
Te koop familie negozio al voorbereid met 4 zelfvoorzienende kamers, drie privé badkamers, grote keuken en balkon aan de Maximo Gomez straat (hoofdade...
Cod. 36460

Verkoop Huis, Cuba, Matanzas, colon, via Niccolo Macchiavelli 116

Reserved negotiation
Verkoop
Huis

281 m²
HUIS TE KOOP ZEER COMFORTABEL, IN GEMEENTE VAN MATANZAS, KOLON ... ENRREJADO PORTAL, WOONKAMER, EETKAMER, 3CUARTOS, NIEUWE 1BANO, COSINA, TERRASVLOER ...
Cod. 36377

Verkoop Huis, Cuba, Holguín, Holguin, Calle 13 #4 Piedra Blanca

55,900.00EUR
Verkoop
Huis

112 m²
huis van 112 m2 op een perceel van 245 m2 naast de wegen om naar de stranden, het vliegveld en de wandeling in het land te gaan, het huis is in 2016 v...
Cod. 36366

Verkoop Trullo, Cuba, Holguín, Holguin, Calle 12 #34 Piedra Blanca

55,900.00EUR
Verkoop
Trullo

142 m²
Huis van 142 m2 op een perceel van 300 m2 in de buurt van de wegen om naar de stranden, naar het vliegveld te gaan en door het land te wandelen, het h...
Cod. 36349

Verkoop 3 Slaapkamers, Cuba, Matanzas, Varadero, Ave playa 3902 Lagos # 39y40

Reserved negotiation
Verkoop
3 Slaapkamers

75 m²
Appartement met uitzicht op zee wordt verkocht in Varadero bestaat uit een terras met uitzicht op de zee, woonkamer, keuken, badkamer, twee slaapkamer...
1 / 9
Kaart, prijsontwikkeling en statistieken
  1. Voorkeuren

    Stel uw voorkeuren in zoals taal, munteenheid en vierkante meters of square feet, voor een beter resultaat op de Realigro website.

    Stel nu Dit bericht niet meer tonen
BB